infolinia Infolinia: (22) 360 37 77 
bok@burdamedia.pl
Mój koszyk
Kuchnia indyjska - warsztaty kulinarne w wersji veggie! 4.06.2019
Aktualna cena: 220,00 zł

4 czerwca zapraszamy zainteresowanych poznaniem smaków, aromatów i kolorów kuchni indyjskiej na długo wyczekiwane warsztaty z firmą kateringową Veggie.

W magazynie
SKU
USŁUGA001
Po zakupie pobierz bilet na warsztaty i daj się zainspirować!
Opis

4 czerwca zapraszamy zainteresowanych poznaniem smaków, aromatów i kolorów kuchni indyjskiej na długo wyczekiwane warsztaty z firmą kateringową Veggie.

Ania i Bogusław, prowadzący to pyszne spotkanie, podzielą się z Wami swoją wiedzą i wyszukanymi smakami, zaczerpniętymi i zainspirowanymi dalekimi podróżami, m.in. po Indiach.

Podczas 4-godzinnych zajęć przyrządzimy:

1. samosa – aromatyczne pierożki z nadzieniem z groszku
2. sos miętowy [bg] 
3. pakora – warzywa smażone w pikantnym cieście [bg]
4. kokosowe curry z batatem [bg]
5. pilaw/pulao – danie na bazie ryżu z warzywami i aromatycznymi przyprawami, wpisane na listę UNESCO!!! [bg]
6. halava – pudding z prażonej mąki z ciecierzycy z cynamonem, kardamonem, wanilią, orzechami nerkowca oraz pomarańczą lub truskawką [bg]

Wszystkie dania są wegańskie. 
bg - bezglutenowe

Będzie pysznie, aromatycznie i bardzo orientalnie.

PROWADZĄCY:
Bogusław Tomczyk oraz Anna Lachowicz-Tomczyk z firmy kateringowej Veggie.
W kuchni i w życiu wyznają zasadę, że dobre życie zaczyna się od dobrego jedzenia. Na co dzień gotują dla swoich Klientów oraz prowadzą warsztaty i pokazy gotowania.

Bogusław Tomczyk: z wykształcenia informatyk, z zamiłowania kucharz. Smakosz, pasjonat kuchni indyjskiej i włoskiej. Związany czynnie z kuchnią od 2006 r. Lubi eksperymentować i tworzyć autorskie receptury. Do gotowania zawsze podchodzi z pasją i pełnym zaangażowaniem. Koordynator projektu „Kuchnie Azji”, w Instytucie Studiów Azjatyckich.

Anna Lachowicz-Tomczyk: z wykształcenia antropolożka, doktorantka Uniwersytetu Wrocławskiego. Współzałożycielka i dyrektor Instytutu Studiów Azjatyckich. Pasjonatka podróży, natury, sztuki i dobrego jedzenia.

CZAS TRWANIA WARSZTATÓW: ok. 4 godz.
CENA: 220 zł/os.
ZGŁOSZENIA: studiokulinarne@burdamedia.pl (dane do przelewu podeślemy w zwrotnym mailu). Liczba miejsc ograniczona. Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania warsztatów w przypadku nieutworzenia się pełnej grupy.
MIEJSCE: Studio kulinarne BURDA FOOD CENTER, Rdestowa 1B-C we Wrocławiu.
DODATKOWE INFORMACJE: studiokulinarne@burdamedia.pl, (+48) 694 455 399.

Opinie
Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:Kuchnia indyjska - warsztaty kulinarne w wersji veggie! 4.06.2019