infolinia Infolinia: (22) 360 37 77 
bok@burdamedia.pl
Mój koszyk
Warsztaty pierogowe z Misa Mocy 21.05.2019
Aktualna cena: 220,00 zł

Warsztaty pierogowe z Misa Mocy! (gluten free, 100% vegan!)

21.05.2019 (18:00-22:00)

Podobno pierogi znano już w XIII w. Są nieodzownym atrybutem narodowej kuchni, przysmakiem wśród narodowych dań oraz przedmiotem westchnień każdego miłośnika tradycyjnego jedzenia. Dlatego nie może ich zabraknąć również na stole osób unikających glutenu oraz wegan. 

Menu przedstawia się następująco:

- bezglutenowe ciasto pierogowe

- pierogi z wegańskim serem z orzechów

- pierogi z wegańskim serem podkręcone nutką pomarańczy i rozmarynem

- pierogi ruskie o tradycyjnym smaku

- pierogi z soczewicą muśnięte orientem

- pierogi z kaszą gryczaną i aromatycznymi, wegańskimi skwarkami

- pierogi z farszem z zielonego groszku i kokosowymi chipsami.

W magazynie
SKU
USŁUGA005
PO ZAKUPIE POBIERZ BILET NA WARSZTATY I DAJ SIĘ ZAINSPIROWAĆ!
Opis

Warsztaty pierogowe z Misa Mocy! (gluten free, 100% vegan!)

21.05.2019 (18:00-22:00)

Podobno pierogi znano już w XIII w. Są nieodzownym atrybutem narodowej kuchni, przysmakiem wśród narodowych dań oraz przedmiotem westchnień każdego miłośnika tradycyjnego jedzenia. Dlatego nie może ich zabraknąć również na stole osób unikających glutenu oraz wegan. Właśnie z myślą o Was powstał warsztat z lepienia wegańskich, bezglutenowych pierogów.  Dla każdego znajdzie się coś dobrego. Zrobimy wspaniałe pierogi z wegańskim serem w formie tradycyjnej oraz podkręconej nutą pomarańczy i rozmarynu, nie zabraknie ruskich, z kaszą gryczaną i wegańskimi skwarkami oraz innowacyjnych z farszem z zielonego groszku i kokosowymi chipsami. Przez cztery godziny warsztatu przygotujemy prawdziwą ucztę dla miłośników pierogów. 

Menu przedstawia się następująco:

- bezglutenowe ciasto pierogowe

- pierogi z wegańskim serem z orzechów

- pierogi z wegańskim serem podkręcone nutką pomarańczy i rozmarynem

- pierogi ruskie o tradycyjnym smaku

- pierogi z soczewicą muśnięte orientem

- pierogi z kaszą gryczaną i aromatycznymi, wegańskimi skwarkami

- pierogi z farszem z zielonego groszku i kokosowymi chipsami

Do polania wegańska śmietana lub skwierczące wegańskie skwareczki.

 Na warsztacie poznamy:

- bezglutenowe mąki  podnoszące elastyczność ciasta

- dodatki zastępujące gluten w cieście

- sposób na idealne ciasto pierogowe bez glutenu, laktozy, jaj, 100% vegan

- dwie metody przygotowania pysznego wegańskiego białego sera (twarogu)

- procedurę przygotowania wegańskiej śmietany

- sposoby na podkręcenie smaku w kuchni wegańskiej.

Produkty mogą zawierać śladowe ilości glutenu, w studio kulinarnym stosowany jest gluten, dlatego, jeśli masz celiakie, poinformuj nas wcześniej, byśmy mogli odpowiednio przygotować stanowisko i zadbać o Twoje bezpieczeństwo.

Spotkanie zakończy się degustacją przyrządzonych pysznościJ

Podczas warsztatów odbędzie się również konkurs, w którym uczestnicy będą mieli możliwość wygrać książkę „Mozaika smaku”, laureatki siódmej edycji programu Masterchef – Olgi Nguyen, pięknie wydaną przez Burda Książki.

O PROWADZĄCEJ:
Nazywam się Ewa, jestem autorką bloga Misa Mocy. Swoją przygodę z wegetarianizmem rozpoczęłam prawie 20 lat temu. Z czasem okazało się, że mam nietolerancję laktozy, białka jaja kurzego oraz nadwrażliwość na gluten. Z tych właśnie powodów przeszłam na dietę wegańską, bezglutenową. Pracuję jako trener zdrowej kuchni i pomagam ludziom radzić sobie z codzienną dietą oraz zmieniać nawyki żywieniowe. 

CZAS TRWANIA WARSZTATÓW: ok. 4 godz.

Opinie
Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:Warsztaty pierogowe z Misa Mocy 21.05.2019